Telefoanele
noastre
Program
de lucru
10:00 - 19:00
Șapte zile pe săptămână
Incălțăminte de trekking

Trekking-ul înseamnă drumeții pe terenuri dificile, motiv pentru care încălțămintea destinată nu poate fi aleasă la întâmplare, aceasta trebuie să asigure stabilitate și confort. Vă spunem noi ce fel de pantofi de trekking să alegeți, astfel încât să vă puteți bucura mult timp de excursiile montane – chiar și în cele mai exigente condiții.

O încălțăminte de trekking bună ar trebui să vă protejeze picioarele nu numai de condițiile meteorologice schimbătoare, ci și de răni. Ce modele de pantofi pentru trekking vor fi cele mai bune?

Cum se aleg pantofii pentru trekking?

Dacă începeți aventura cu această formă de activitate, atunci trebuie să țineți minte o regulă simplă: nu alegeți mărimea ghetelor de trekking în funcție de mărimea pantofilor pe care îi purtați în fiecare zi. Cum alegem mărimea pantofilor pentru trekking? Aceștia ar trebui să fie puțin mai largi – în primul rând, pentru că de obicei sunt purtați cu șosete groase, în al doilea rând – un efort fizic mai mare determină picioarele să se umfle. Pantofii prea strâmți sunt ultimul lucru pe care ți-ar plăcea să porți la o plimbare lungă în condiții dificile.

Pentru vară și pentru iarnă

Materialul din care încălțămintea este confecționată trebuie ales în funcție de perioada anului în care aceasta va fi purtată. Pentru lunile calde și în locuri unde vremea este previzibilă, alegeți pantofi de trekking din piele. Aceștia asigură o bună ventilație și nu permit transpirația excesivă a piciorului. Avantajul lor este că sunt rezistenți (în special cei din piele naturală) și ușor de curățat. Cu toate acestea, este mai bine să evitați chiar și cele mai mici bălți – nu sunt impermeabili.

 

Cum se leagă încălțămintea pentru trekking?

Deși poate părea banal, legarea pantofilor de drumeții este extrem de importantă pentru confortul și siguranța pe traseele montane – nu numai pentru că este ușor să ne împiedicăm de șireturile dezlegate. Majoritatea modelelor peste gleznă sunt echipate cu cârlige metalice, în care se pot prinde șireturile. Acestea trebuie să fie bine întinse pentru a stabiliza glezna și pentru a vă ajuta să evitați rănile. Gradul de strângere al șireturilor în încălțămintea de trekking poate fi ajustat în funcție de dificultatea zonei:

  •  dacă pe traseul vostru se află și o pantă, asigurați-vă că strângeți mai tare șireturile în partea inferioară a pantofului;
  • atunci când coborâți, strângeți și partea superioară – vă va asigura o stabilitate mai mare.

Comentarii

Scrie comentariu